BANJA LUKA – 2. DGF sajam digitalnih grafičkih tehnologija

BANJA LUKA – 2. DGF sajam digitalnih grafičkih tehnologija

1024x512px logo

 

DGF – Digital Graphic Fair je međunarodni sajam digitalnih grafičkih tehnologija i materijala. Banja Luka je već drugu godinu za redom domaćin DGF-a, a ove godine biće odžan 28. i 29. marta 2019. godine na tvrđavi Kastel u prostoru Kamene kuće.

Regionalni zastupnici vodećih kompanija iz svijeta digitalnih grafičkih rješenja, predstaviće najznačajnije novitete sa polja digitalnih grafičkih tehnologija i materijala. Stoga je ovogodišnji moto sajma: “Think a little bit digital”.

M STUDIO design&print iz Banje Luke, ove godine je u ulozi organizatora cijelog projekta. Dizajn menadžer M Studija i kreativni direktor sajma, Draško Bošnjak, posjetiocima će predstaviti autorsku izložbu primjenjenog grafičkog dizajna, koja će biti izvedena najsavremenijim tehnologijama digitalne štampe.

Misija čitavog projekta je edukacija i razvijanje svijesti kod umjetnika i stvaralaca, da kreativno pristupaju problemima i daju nova kreativna rješenja.

Društvena korist sajma ogleda se u pomjeranju kreativnih granica, povećanju produktivnosti i kvaliteta proizvodnje, unaprijeđenja poslovanja.

Inicijativu za osnivanje DGF sajma 2017. godine pokrenuo je Slobodan Bobby Baltić, predvodnik kompanije “Carlos Signs”, koji na polju grafičkog tržišta aktivno djeluje nepunih 20 godina.

Sajam će tokom oba dana manifestacije biti otvoren za posjetioce od 10 do 18 časova.

Share this post