Dario Gabrić – Predavač na 17. PRO PR konferenciji

Dario Gabrić – Predavač na 17. PRO PR konferenciji

portreti-direktora_08

Head of Corporate Communications Office at Erste & Steiermaerkische Bank Croatia

Dario Gabrić, rođen 1977. godine u Zagrebu, ima gotovo 14 godina relevantnog PR iskustva u odnosima s javnošću u jednoj od vodećih bankarskih grupa u regiji Srednje i Istočne Evrope, od čega više od 11 godina kao menadžer. Zajedno sa ostalim članovima tima u okviru Kancelarije za korporativne komunikacije, on je odgovoran za strateško i operativno upravljanje komunikacijom Erste Bank Croatia (EBC). Pored toga, on je odgovoran za koordinaciju svih PR aktivnosti podružnica EBC-a, kako u Hrvatskoj, tako i u drugim zemljama regiona zapadnog Balkana.

Prije ulaska u svijet korporativnih komunikacija u finansijskom sektoru, devet godina je radio kao trener rukometa u rukometnom klubu Zagreb. U periodu od 2003. do 2005. bio je glavni trener reprezentacije, ekipa U-14 (ispod 14 godina starosti), pod okriljem Hrvatskog rukometnog saveza. Diplomirani je novinar koji je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, tečno govori engleski jezik i nešto manje od njemačkog jezika. Oženjen je, ima dvoje dece i većinu svog slobodnog vremena provodi sa svojom porodicom i prijateljima.

Banke i prosperitet- Iza vidljivosti

Različitost i uključenost nikada nisu bili važniji kada je riječ o pitanju prosperiteta. Postoje li načini na koje bi banke mogle doprinijeti prosperitetu društva? Ako je tako, kako to utiče na cjelokupnu PR strategiju i integrisani pristup zasnovan na mješavini komunikacijskih alata i kanala, koji se koriste za promicanje teme prosperiteta i, posljedično, poduzete akcije s ciljem postizanja tih ciljeva? Očigledno, odgovor nije tako jasan. Ovo predavanje treba posmatrati kao pokušaj da se odgovori na određenu temu, na osnovu stvarnih slučajeva i naučenih lekcija od njih.

Share this post