ISTA TVRĐAVA, AL’ NEKI NOVI BENDOVI

ISTA TVRĐAVA, AL’ NEKI NOVI BENDOVI

Demofest_promo-1

Teodorius Monk
Na ovogodišnjem Demofestu, publici će se predstaviti bend iz Beograda koji je nastao krajem prošle godine. Pošto njeguje i voli muziku kao sto su fank, rege, bluz, rok, ali i mnoge druge, Teodorius Monk se ne može u potpunosti svrstati u elektro-pop žanr. Čine ga Teodora Tašić vokal, Đorđe Todorović gitara, Milan Aćimović klavijature, Ivan Radivojević truba, Peđa Milutinović bubanj i Sađa Spasojević bas.

The Sticky Licks
Čistokrvna rok ekipa iz Maribora, osnovala je bend The Sticky Licks 2011. godine. U pitanju su Mario Pešić vokal, Janez Rotman gitarista, Bratko Zavernik gitarista, Matic Burazer basista i Primož Verdinek bubnjar. Svoj prvi demo pod nazivom „No Mony“ su objavili u jesen 2012. godine. Nastupaju širom Slovenije, a trenutno pripremaju materijal za album koji se očekuje krajem godine.

Točka56
Točka56 je bend koji nam dolazi iz Zagreba. Čini ga pet mladića koji su stvorili svoj žanr iz mješavine eksperimentalnog roka, džeza i fanka. U dvije godine zajedničkog rada, Ivan Džajić, Luka Janković, Ivan Luić, Antonio Jakubek i Matthias Schreckeis kontinuirano rade na stvaranju autorskih numera. Svoje pjesme su predstavljali širom Hrvatske, a priliku da se predstave mnogobrojnoj Demofest publici će iskoristiti na najbolji mogući način.

Vin Triste
I ove godine na bini Demofesta će se predstaviti bend sastavljen samo od mladih dama. Lola, Danijela, Ivana i Sandra dolaze iz Beograda, a svoj bend su oformile 2016. godine. Sviraju minimalistički alternativni rok, a dinamičnu ritam sekciju i melanholične melodije jedine ženska energija i emotivni tekstovi.

Share this post