Izbori 2018

PRESS CLIPPING-MEDIA MONITORING-ANALIZE MEDIJSKIH OBJAVA U PREDIZBORNOM I IZBORNOM PERIODU ZA IZBORE 2018.

Želite biti informisani o vašoj političkoj stranci (partiji) ili drugim političkim stranakama (partijama), nezavisnim kandidatima, ali ne trebate sve što je objavljeno u medijima, trebate samo najvažnije… Za Vas ćemo pomno pregledati medijske objave i prema zadatim temema složiti kvalitetan izbor medijskih objava. Umjesto nepregledne »šume« objava čitaćete sažet i organizovan medijski izvještaj.

Mediji uključeni u praćenje su: štampa, internet portali, radio i TV emisije, vaše je odaberete. Ovo je najjednostavnije, najučinkovitije i najjeftinije rješenje ukoliko želite biti dobro i brzo informisani.

Analize

Političke stranke (pratije) svojim aktivnostima većinom postavljaju jasne i mjerljive ciljeve uloge odnosa s javnošću (OSJ). Važan segment OSJ zauzimaju odnosi s medijima. Interakcijom s medijima nastaju važni medijski sadržaji. Analize medijskih objava koje smo razvili u Press clippingu odgovaraju na ključna pitanja povezana s upravljanjem medijskog identiteta. Takođe odgovaraju na pitanja o učinkovitosti aktivnosti OSJ. Učinke aktivnosti OSJ u segmentu komunikacije s medijima, utvrđuju se jednim od načina mjerenja i vrednovanja clippinga. Stoga, glavno pitanje nije treba li mjeriti, nego kojom metodom mjeriti i ko je korisnik dobivenih podataka. Naš je savjet da ne upotrebljavate površne analitičke modele koji mogu umanjiti vrijednost i stvarni rad stručnjaka za OSJ. Tako na primjer dobro odrađenom poslu može biti umanjena vrijednost, dok loše odrađen posao može ostati skriven i zamagljen. U preglednim grafikonima i tebelama lako ćete provjeriti podatke koji vas zanimaju. Sve analize radimo po mjeri korisnika.