Magnifico, Dječaci i Wolfram su prva revijalna imena 11. Demofesta!

Magnifico, Dječaci i Wolfram su prva revijalna imena 11. Demofesta!

Banjalučki Ddf11emofest donosi dio revijalnog programa 11. izdanja najvećeg festivala demo bendova na Balkanu i šire.

Prve festivalske večeri, u četvrtak 19. jula, posjetioce će na tvrđavi Kastel zabavljati regionalne muzičke zvijezde pod generalnim pokroviteljstvom Nektar piva, powered by m:tel i podrškom kompanije Huawei, a iza Demofesta su takođe stali Grad Banjaluka i UNESCO. Tako će nakon prvog polufinalnog takmičenja na tvrđavi u centru Banjaluke zasvirati:

  • Magnifico & The Serbian Army Orchestra (SLO/SRB)
  • Dječaci (HR)
  • Wolfram (SRB)

Robert Pešut, kojeg poznajemo pod umjetničkim imenom Magnifico, slovenački je muzičar poznat po hitovima “Samo malo”, “Hir aj kam hir aj go”, “Giv mi mani”, a slavna “Pukni zoro” već neko vrijeme nosi teret izmišljene legende. Magnifico je na sceni prisutan skoro tri decenije, a njegova muzika spoj je žanrova kao što su funk, disco, rock, ali i truba te špageti-vestern melodija. Kao solo umjetnik, iza sebe ima 12 albuma, a takođe je autor muzike za nekoliko kinematografskih ostvarenja.

Magnifico će u Banjaluci premijerno zasvirati upravo na Demofestu, a pratiće ga The Serbian Army Orchestra (Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički”) sa kojim nastupa već nekoliko godina. Ovaj prateći orkestar čini preko 30 članova, što je garant pravog spektakla koji će dogoditi prve večeri festivala.

Prvu noć festivala publika će u revijalnom programu slušati i novosadski Wolfram, bend koji je osvojio treće mjesto na posljednjem izdanju Demofesta. Wolfram se smatra svježim dahom alternativne muzike na Balkanu, a krasi ih zvuk koji je kombinacija žestokih rifova i elektronike, kao i ženskih i muških vokala, a na novim pjesmama odlučili su da u ovaj spoj dodaju i etno motive.

Ostale detalje u vezi sa Demofestom možete pronaći na zvaničnom sajtu www.demofest.org, kao i Facebook stranici festivala.

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. jula na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.

LOGO2

 

PARTNER DEMOFEST 11

 

 

 

 

 

Share this post