Maria Laura Garcia – Predavač na 17. PRO PR konferenciji

Maria Laura Garcia – Predavač na 17. PRO PR konferenciji

Maria-Laura-Garcia

Maria Laura Garcia, President of FIBEP World Media Intelligence Association

María Laura García je predsjednica i osnivač GlobalNews® grupe, organizacije koja je stvorena za prikupljanje svih informacija koje proizvode mediji u Latinskoj Americi. Osnovana je 1998. godine i pokriva 17 zemalja iz svojih 10 kancelarija, GlobalNews®Group je postao glavni izvor praćenja medija u Latinskoj Americi.

GlobalNews® Grupa je primila više nagrada i pohvala, uključujući Eikon 2004 i Communications Award 2010. godine.

Marija Laura takođe ima rukovodeće pozicije izvan GlobalNews® grupe, služeći kao predsjednik FIBEP-a. Marija Laura je 2017. godine pozvana da učestvuje na Global Entrepreneurship samitu u Hyderabadu u Indiji, a Bank of America i Vital Voces izabrali su je za program Global Ambassadors u New Yorku.

Prije osnivanja GlobalNews® grupe, Marija Laura je radila kao savjetnik za štampu za nekoliko velikih vladinih organizacija. Radila je i kao medijski analitičar i koordinator za strane medije, te kao novinar za razne radio, časopise i vijesti.

Ona će na konferenciji govoriti o tome kako se komunikacija mijenja i koje izazove nalazimo kao medijske obavještajne kompanije. Od lažne ili manipulisane vijesti do viška sadržaja, novih načina informisanja, gubitka kredibiliteta, tvrdnje o transparentnosti, narušavanja vještačke inteligencije i nedostatka pažnje kao pravila.

 

 

Share this post