NEM 2019 OTKRIO PRVE TEME PANELA

NEM 2019 OTKRIO PRVE TEME PANELA

Najveći i najljepši event TV industrije Srednje i Istočne Evrope uskoro se vraća. Za sada otkrivene teme najavljuju još jedno uzbudljivo okupljanje najvažnijih stručnjaka i profesionalaca iz ove industrije.

Od 10. do 13. juna u Dubrovniku će se raspravljati o vrućim temama, budućim trendovima, vodiće se zanimljive panel-diskusije, prezentacije vodećih kompanija, ekskluzivni intervjui i projekcije najboljih novih TV sadržaja. I na ovogodišnjem NEM-u biće bezbroj prilika za umrežavanje s najboljim medijskim komapnijama na svijetu kao što su AMC, Warner Bros., Viacom, Eutelsat, Viasat World i mnogi drugi.

ON DEMAND PLATFORME I TV KANALI – PAR IZ SNOVA ILI VJEČNI NEPRIJATELJI?

Prve dvije teme i stručni govornici NEM-a 2019. obećavaju još jednu zaokruženu raspravu o najvažnijim temama u industriji medija i zabave.

Drugog dana NEM-a na red dolazi jedna od trenutno najvažnijih tema kod pružaoca televizijskih usluga, „On demand platforme i TV kanali – međusobno isključivi ili sjajna kombinacija?“ Neupitna je privlačnost platformi koje su omogućile gledanje sadržaja na zahtjev kod gledaoca, ali kako na to gledaju predstavnici nekih od najjačih TV distributera u svijetu? Svoje stavove o toj temi iznjeće Salim Mukaddam, generalni menadžer i potpredsjednik za Srednju i Istočnu Evropu BBC Studiosa, Katharina Behrends, glavna direktorica za Srednju i Istočnu Evropu, NBCUniversal, viša zamjenica predsjednika za Srednju i Istočnu Evropu i Izrael u Viacom International Media Networks Elena Balmont, Levente Málnay, izvršni potpredsjednik i predsjednik AMC Networks Internationala za Srednju i Sjevernu Evropu te potpredsjednica za sadržaje i proizvode u Viasat World Limitedu, Karin Heijink.

nem1OTT IGRA TEK JE ZAPOČELA

Jedna od zanimljivijih rasprava biće i o OTT pružanju usluge u panelu pod nazivom „OTT igra tek je započela“, u kojem će svoja razmišljanja podijeliti čelnici evropskih telekoma poput Einarija Kanerve, direktora i voditelja binge poslovanja Elise Corporationa iz Finske, Marijane Vukašinović, voditeljice upravljanja sadržajem Telekoma Srbije, Elene Petrove voditeljice međunarodnog razvoja poslovanja iz A1 Telekom Austria Group, Dimitrisa Michalakisa izvršnog direktora Cosmote TV-a i Klitona Prokoa, direktora razvoja poslovanja ALBtelekoma Albanije. Govornici će se osvrnuti na način kako Pay TV igrači mogu iskoristiti svoju prednost na tržištu i kako monetizirati takvu uslugu.

Izvor:https://neweumarket.com/

Share this post