– FIBEP:

Press clipping je član svjetskoga udruženja agencija za praćenje medija i analizu medijskih objava – FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse). Osnovano je daleke 1953. godine u Parizu te je od malog udruženja porodičnih kompanija s vremenom preraslo u svjetsko udruženje koje danas broji 90-ak članica iz 40-ak zemalja svijeta i predstavlja 80 posto svjetske industrije praćenja medija. Članstvo nam je omogućilo oragnizovanje usluge praćenja medija u drugim zemljama preko naših partnerskih agencija iz udruženja. Svakih osamnaest mjeseci udruženje organizira svoj kongres na kojem se raspravlja o aktualnim temama i novostima iz branše te se razmjenjuju iskustva među članicama. Press clipping iz Zagreba je imao čast organizovati 40. jubilarni kongres FIBEP-a, koji se održao u maju 2005. godine u Dubrovniku.

– AMEC:

Association for Measurement and Evaluation of Communication je međunarodno udruženje za mjerenje i vrednovanje komunikacije utemeljeno u Londonu 1996. Primarna svrha ovog udruženja je definisati i razviti struku s boljim profesionalnim standardima što omogućava rast, razvoj i prepoznatljivost struke.
Nama, kao pridruženim članovima, AMEC služi kao forum za dijeljenje i primanje informacija, znanja i najbolje prakse o svim pitanjima koja se odnose na planiranje, istraživanje i evaluaciju medijske pokrivenosti i komunikacije. Kroz ovu vrstu saradnje širimo svoja iskustva, pratimo trendove, a sve to u cilju postizanja najvišeg mogućeg stepena nezavisnosti, nepristranosti, najbolje prakse i znanja na korist svojim klijentima.