Predsjednice dva svjetska udruženja dolaze u Hrvatsku

Predsjednice dva svjetska udruženja dolaze u Hrvatsku

Ovogodišnja 17. PRO PR konferencija ugostiće ugledne stručnjake za odnose s javnošću.
 
Neki od predavača su Svetlana Stavreva predsjednica svjetskog udruženja za odnose s javnošću The International Public Relations Association (IPRA) osnovane 1940. godine te Maria Laura Garcia predsjednica svjetske obavještajne agencije FIBEP  osnovane 1953.
networking_in_motion

Takashi Inoue predsjednik japanskog instituta za odnose s javnošću takođe će biti jedan od ključnih predavača. Ova međunarodna konferencija održava se po 17. put za redom, ovoga puta u Hrvatskoj.

PRO PR je konferencija specifična po tome što se svake godine održava u drugoj državi u regiji. Svoje znanje podijeliće i Marcelo Risi direktor komunikacija u svjetskoj turističkoj organizaciji UNWTO, Raymond Frenken direktor komunikacija u Europskoj udruzi banaka, Zarena Kancheva PR i marketing menadžerica u Viberu te Patrick Harris bivši glavni sekretar odjela za medije Njegovom visočanstvu princu od Walesa.

Konferenciju će obilježiti i dva panela na temu uloge odnosa s javnošću u brendiranju turističkih destinacija i pojmu digitalizacije na području odnosa s javnošću. Ova konferencija je posvećena ključnom izazovu komunikacijske transformacije.

“Nažalost ni nakon 25 godina od osamostaljenja nemamo dovoljno transparentne komunikacije na političkom i privrednom nivou. Ne postoji dovoljna svijest javne uprave i zaposlenih u javnoj upravi o važnosti odnosa s javnošću niti su stručnjaci za odnose s javnošću na svim nivoima dovoljno priznati. Velike korporacije i određeni komercijalni sektori kompanije razumiju važnost toga. Unutar novonastalih uspješnih kompanija ponegdje još uvijek nedostaje IT sektor koji bi strateški komunicirao. Iako je startup zajednica dosegnula svoj vrhunac u percepciji, njihova komunikacija zaostaje. Iako govorimo o digitalnoj pismenosti, tehnologije toliko brzo napreduju da se, prema statistički dostupnim podacima prema broju stanovnika, veoma malo građana služi digitalnim servisima koje su uspostavile javne uprave. U tome prednjači Slovenija. Srbija ima na nacionalnom nivou jasnu strategiju već pune dvije godine, a Hrvatska u posljednjem tromjesečju komunicira sve više digitalnu transformaciju”, izjavio je Danijel Koletić predsjednik organizacijskog odbora u susret PRO PR konferencije.

17. PRO PR konferencija održaće se od 10. do 13. aprila 2019. godine u hotelu Katarina u Selcu u Hrvatskoj. Očekuje se odaziv od više od 200 učesnika iz zemalja u regiji koji će svojim dolaskom pridonijeti nastavku tradicije održavanja ove konferencije.
Informacije o konferenciji i njenom programu dostupne su na službenoj web stranici događaja: www.pro-pr.com.

Share this post