Press Clipping d.o.o. Banja Luka – Dobitnik LRC Certifikata bonitetne pouzdanosti za kompanije

Press Clipping d.o.o. Banja Luka – Dobitnik LRC Certifikata bonitetne pouzdanosti za kompanije

press-cliping
O tome kako se uspješno nositi s promjenama i nepredvidivostima našeg doba govorilo se u Banjoj Luci na B2B susretima „Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanima” koji su i ovaj put u sklopu projekta „Pouzdanost 2020” organizirale agencija LRC i Poslovne novine, članice LRC grupacije, uz pokroviteljstvo Ziraat Bank BH i logističkog partnera Express Courier UPS-a.

Ovo je bila i prilika da se menadžerima dodijele LRC certifikati bonitetne pouzdanosti za kompanije iz Banje Luke: Press clipping d.o.o. Banja Luka, Got Solution, VŠ Banja Luka College, Profi Nova, Premium International i BH ES Elektrosistem.

Tom prilikom je potpisan i Memorandum o poslovnoj saradnji između LRC-a i Kluba poslovnih žena Republlike Srpske u cilju zajedničkog rada na projektima osnaživanja ženskog preduzetništva i umrežavanja vladinog, međunarodnog i biznis sektora. Poseban akcent ove saradnje bit će na prezentaciji dobrih praksi žena na liderskim pozicijama.

Memorandum su potpisale direktorica LRC-a Jadranka Kuljanin i izvršna direktorica Kluba poslovnih žena Republike Srpske Ruža Lukić.

U hotelu Courtyard by Marriott okupilo se preko 30 privrednika, vlasnika i direktora kompanija, ali i predstavnika privrednih institucija, među kojima je partnerska Privredna komora Republike Srpske.

Učesnici su jedni drugima predstavili svoje robe, servise i usluge te govorili o svim aspektima poslovanja nove ekonomije. I ovaj put sklopljeni su novi poslovni aranžmani između predstavnika kompanija koji su došli iz cijele BiH – Sarajeva, Žepča, Bijeljine, Velike Kladuše, Banje Luke…

O važnosti ovakvih susreta govorili su direktori i vlasnici kompanija: Fructa Trade, Vitaminka, Prointer, M&I Systems, Courtyard by Marriott, Elas Metalexpert, Grafo Komerc, Mljekara Dule, Lanaco, Voice Planet, NATIV Enginering & Consulting, Vinarija Povratak, Javno komunalno preduzeće Velika Kladuša, Službeni glasnik Republike Srpske i mnogi drugi.

Kako se moglo čuti tokom razgovora, uspješne kompanije brzo se mijenjaju i prate digitalne trendove, one podupiru vještinu slobodnog razmišljanja i drukčije načine rada. I upravo predstavnici takvih kompanija imaju interesa sklapati međusobne poslove, što im je omogućeno kroz ove redovne jedinstvene sesije B2B „Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanima”. Sve to nadopunjuju priče o tome kako biti i ostati uspješan u ova izazovna vremena koje se objavljuju na portalu Poslovnih novina i oficijelnim društvenim mrežama te plasiraju javnosti kao pozitivan primjer dobrih praksi.

Share this post