PRESS CLIPPING EKSKLUZIVNI SPONZOR KNJIGE CREATIVE PORTFOLIO – THE BEST OF ADRIATIC ADVERTISING 2018

PRESS CLIPPING EKSKLUZIVNI SPONZOR KNJIGE CREATIVE PORTFOLIO – THE BEST OF ADRIATIC ADVERTISING 2018

Kreativni portfolio 02 će, između ostalog, pokazati ko su kreativni timovi, a ko oglašivači koji premašuju dosadašnje standarde kada je u pitanju kreativnost komunikacijskih rješenja u našoj regiji.

press-clipping-ekskluzivni-sponzor-knjige-creative-portfolio-the-best-of-adriatic-advertising-2018

Knjiga Kreativni portfolio, čije je prvo izdanje objavljeno u maju ove godine, predstavlja godišnji pregled najvećih kreativnih postignuća u oglašavanju u Adriatic regiji. U knjizi su predstavljeni svi radovi nagrađeni na nacionalnim i regionalnim festivalima: Slovenski oglašivački festival SOFEffie SrbijaEffie HrvatskaIdeja X i MIXX (Dani komunikacija Hrvatske), BalCannesGolden DrumSEMPL i UEPS Srbija.

Drugo izdanje Kreativnog portfolija, koje izlazi sredinom februara 2019. godine, sadržavat će sve radove nagrađene u 2018. godini koja je bila vrlo plodna za oglašivačku industriju Adriatic regije. Priprema knjige se polako bliži kraju. Ostaje još samo da se dogodi UEPS-ova dodjela nagrada 21. decembra u Beogradu i da kreativna oglašivačka bajka Adriatic regije za ovu godinu bude završena.

Media Marketing je potpisao ekskluzivni ugovor o sponzorstvu sa Press Clippingom iz Maribora koji iduće godine obilježava 25 godina postojanja. Nije slučajno da se baš Press Clipping odlučio da i na ovaj način podrži regionalnu komunikacijsku industriju. Mnogi su zapazili da je jedina konstanta portala Media Marketing upravo baner Press Clippinga na prvoj poziciji od početka njegovog izlaženja.

„Press Clipping je prvi prihvatio našu misiju i viziju i povjerovao da će portal postati ono što već godinama jeste –  najrelevantniji medij regionalne oglašivačke industrije. Nedavno smo radili istraživanje o zadovoljstvu naših čitalaca. Ono je pokazalo da je njih 29% kao stalnicu portala zapazilo baner Press Clippinga na prvom mjestu. Zahvalan sam Tatjani Novak i njenom timu za podršku portalu i za izueztnu kreativnost koju pokazuju u osmišljavanju banera. I kada smo kontaktirali par potencijalnih sponzora knjige Kreativni portfolio među prvima je odgovorio Press Clipping i to nas je veoma obradovalo. Ima tu logike. Šta je Kreativni portfolio koji u sebi sadrži sve nagrađene kampanje nego clipping nacionalnih i regionalnih festivala,“ kaže Ekrem Dupanović, koautor i urednik Kreativnog portfolia.

„Svako ko bude listao stranice ovogodišnjeg Kreativnog portfolia doživjet će eksploziju inspiracije, bilo da je student ili CEO. Ove su godine neke nove agencije ušle u Knjigu, neke od njih i sa više od jednog rješenja. U regiji je osmišljeno nekoliko vanserijskih društveno odgovornih kampanja koje spašavaju živote i veliki broj njih koje su premašile sve prodajne ciljeve klijenta. U ponos festivalima, čiji su žiriji ove godine dodijelili nagrade najkreativnijim i najefikasnijim rješenjima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u njihovom kreiranju, Kreativni portfolio 02 pokazat će, između ostalog, ko su kreativni timovi, a ko oglašivači koji premašuju dosadašnje standarde kada je u pitanju kreativnost komunikacijskih rješenja u našoj regiji. To svako treba da vidi i zna. I od njih uči,“ izjavila je Asja Dupanović, koautorica i izvršna urednica Kreativnog portfolia.

I na kraju, šlag na tortu, evo šta je o sponzorstvu knjige Kreativni portfolio 02 izjavila Tatjana Novak, direktorica Press Clippinga:

„Ponosna sam, da zajedno sa svojim poslovnim partnerima Boštjanom VilčnikomHelenom KoščicomGoranom Stojanovičem i Vladimirom Savićem te timom naših uposlenika i vanjskih saradnika, svaki dan mijenjamo ključne odluke robnih marki kroz precizno praćenje i analiziranje stanja medijskih sadržaja.

Godina 2019. je godina u kojoj praznujemo 25. godišnjicu našeg poslovanja. Kako se oglašivačka industrija mijenjala od hemijske olovke do 3D animacije, tako i mi naše početke s makazama neprestano tehnološki nadograđujemo vrhunskim IT rješenjima. Biti kreativan je imperativ uspjeha u oglašivačkoj industriji. Nažalost, u našem svakodnevnom poslu su bitne činjenice; ključne teme koje se pretvaraju u grafikone efikasnosti i aktivnosti te, pomoću znanja, u ciljeve konkurentnosti i odlučivanja. Ali to ne znači da i mi nismo u svom poslu kreativni. O jesmo, i te kako.

Press clipping i oglašivačka industrija imaju zajedničku tačku u praćenju medijskih sadržaja i pri analizama konkurentnosti, pozicioniranju robnih marki i priča koje nastaju iz ideja koje  se kroz marketinške poruke prepoznaju ne samo u digitali, već i u svim elementima promocije.

Čestitam svim agencijama čije će ideje biti predstavljene u toj povjesnoj knjizi.

Vjerujem da će Kreativni portfolio 02 biti nadahnuće za dalji rad isto kao što su naše nadahnuće klijenti s kojima stvaramo nove produkte za nove uspjehe.

Press Clipping će uvijek biti uz komunikacijsku industriju i pružati joj podršku,“ kazala je Tatjana Novak.

Share this post