Raymond Frenken – Predavač na 17. PRO PR konferenciji

Raymond Frenken – Predavač na 17. PRO PR konferenciji

predstavljamo-predavace-na-17-pro-pr-konferenciji Sljedeće, 17. izdanje PRO PR konferencije koja će se održati u aprilu 2019. godine u hotelu Katarina u Selcu pored Crikvenice ugostit će, između ostalih, i uglednog holandskog komunikacijskog stručnjaka Raymonda Frenkena, koji obnaša dužnost voditelja komunikacija i društveno odgovornog poslovanja u Europskoj bankovnoj federaciji, krovnom europskom udruženju banaka koje okuplja 32 nacionalna bankovna udruženja i 3500 banaka.

Raymond Frenken predstavit će sudionicima 17. PRO PR konferencije detalje pripreme i realizacije ovoga projekta, provedbe PR kampanje u 28 zemalja Europske unije te izazove s kojima se susreo nastojeći postići željene ciljeve.

Imajući u vidu da financijska pismenost i odgovorno trošenje novca mogu značajno uticati na kvalitetu života svakoga pojedinca, Europska bankovna federacija razvila je inovativnu online platformu nazvanu „European Money Quiz“, koja je prvenstveno namijenjena tinejdžerskoj populaciji kako bi na zabavan i interaktivan način naučili što je dug, kamata na štednju, štednja općenito, ali i kredit, posudba i sve druge važne lekcije o financijama koje će im u budućnosti pomoći da odgovorno raspolažu s novcem.

Financijska pismenost, odnosno, njezin nedostatak imaju veliki uticaj na odluke koje pojedinci donose, a time i na njihov život, balansiranje budžeta, kupnju nekretnine, školovanje djece, ali i na mirovinu u budućnosti. Istraživanja su pokazala da zapravo vrlo malo ljudi uopće razumije financijski sustav, kreditiranje ili dugoročna ulaganja, a rješavanju tog problema nažalost ne doprinosi ni digitalizacija, jer danas je baš sve, uključujući i novac, dostupno jednim dodirom ekrana. Online kupovina je jednostavna i brza, ali isto tako izvrstan način za brzu akumulaciju duga na kreditnoj kartici. Razne bankovne aplikacije primamljiv su način upravljanja financijama i informacijama, stalno dostupan na mobilnim telefonima. Ako se osobnim financijama ne upravlja pažljivo i odgovorno, prilično je izvjesno da će kao rezultat toga nastupiti i financijski problemi, a najranjivija skupina upravo su tinejdžeri.

U suradnji s norveškom kompanijom koja je razvila aplikaciju Kahoot, Europska bankovna federacija je stoga osmislila online kviz u kojemu sudjeluju učenici i njihovi profesori u 28 europskih zemalja. Više od 50 000 učenika u dobi od 13 do 15 godina sudjelovalo je u ovome nadasve interaktivnom i zanimljivom kvizu, a 50 najboljih iz 25 zemalja svoje je snage u financijskoj pismenosti odmjerilo u finalu održanom u Bruxellesu u maju 2018. godine. Rezultati ove kampanje bili su iznad svih očekivanja pa će realizacija ovog projekta nastaviti i u narednim godinama.

Share this post